مدرسه علمیه الزهرا(س)قروه
 
  خانه آخرین مطالب لینک دوستان تماس با ما  

   
بهمن 1391
شنبه یکشنبه دوشنبه سه شنبه چهارشنبه پنج شنبه جمعه
 << < جاری> >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        








جستجو





حدیث روز







محتواها





فال حافظ





پاسخگویی آنلاین به شبهات





حدیث





قرآن آنلاین





اوقات شرعی





لحظه شمار غیبت













لااله الا الله ملک الحق المبین

ذکر کاشف الکرب

  حدیث روز   ...

امام محمد باقر علیه السلام فرمودند:

اِنَّما یُداقُّ اللهُ العِبادَ فی الحِسابِ یَومَ القِیامَةِ علی قَدرِ ما اَتاهُم مِن العُقُولِ فِی الدُّنیا؛

خدا در روز قیامت نسبت به حساب بندگانش به اندازه عقلی که در دنیا به آنها داده است باریک بینی می کند.

(اصول کافی ج 1 /ص 12)

 

موضوعات: حدیث روز  لینک ثابت



[یکشنبه 1391-11-15] [ 10:41:00 ق.ظ ]





  فواید غذا خوردن در کنار خانواده   ...

 

حتما این اصطلاح را زیاد شنیده‌اید که اغلب راجع به افراد مثبت با خصلت ‌های خوب به ‌کار برده می ‌شود که “سر سفره خانواده‌اش بزرگ شده است“.

حتما این جمله هم مثل خیلی از نکات و ضرب‌المثل‌های قدیمی، بی‌ حکمت نبوده است.

روان ‌شناسان غربی هم این جمله را تایید می‌ کنند و به خانواده‌ ها توصیه می ‌کنند غذا خوردن در کنار هم را یک مساله تربیتی جدی به حساب بیاورند.

غذا خوردن خانواده در کنار هم، به غیر از آثار مثبت تغذیه‌ ای برای افراد خانواده فواید دیگری هم دارد.

مطالعات نشان داده‌اند بچه‌هایی که در کنار خانواده‌ شان غذا می ‌خورند:

* در مدرسه موفق ‌ترند.

* کمتر به سمت دخانیاتو مواد مخدر می‌ روند.

* کمتر از بقیه ی بچه‌ ها شرارت نشان می‌ دهند و دعوا می ‌کنند.

این روزها زندگی پُرمشغله و پدر و مادرهای شاغل و بچه ‌هایی که مُدام از این کلاس به کلاس دیگر می ‌روند کمتر اجازه می ‌دهد که خانواده وعده‌های غذایی را دور هم صرف کنند. توجه به نکات زیر به پدر و مادرها کمک می‌ کند تا این مشکل را کمی برطرف کنند.

موضوعات: تغذیه و بهداشت  لینک ثابت



 [ 10:39:00 ق.ظ ]





  ترکیبات غذاییِ کامل و زمان آزموده، میراث فرهنگی   ...

غذاهای بی شناسنامه دارای غذاییت بسیار پایین است چون اساسا نه به منظور تغذیه برتر بلکه به قصد فروش کالایی خاص (ماکارونی، سس یا رب گوجه فرنگی، انواع کنسروجات، روغن نباتی، پنیر صنعتی و غیره) طراحی شده و لذا حاویِ ترکیباتِ غذاییِ بدون منطق است. در مقایسه، غذاهای بومیِ هر سرزمین بر اساس ذائقه محلی و با هدفِ سلامتی بیشتر جامعه، طی قرون تکامل یافته و به این دلیل  از ترکیبات غذاییِ زمان آزموده ای برخوردار است. به نقل از فرنسیس مور لپه، امروزه این ترکیبات غذایی هوشمندانه را در علم تغذیه «ترکیبات پروتئینی مکمل» می نامند. با گنجاندن این ترکیبات در غذاهای بومی، نیاکان ما نه تنها از مزۀ برتر بلکه از محتوای پروتئینی کاملی، حتی اگر غذای مورد نظر فاقد گوشت بود، برخوردار می شدند. رایج ترین ترکیبات پروتئینی مکمل شامل انواع زیر است:

 لبنیات با غله

حبوبات با غله

لبنیات با حبوبات

دانه های روغنی (یا مغزیجات) با حبوبات

 

موضوعات: تغذیه و بهداشت  لینک ثابت



 [ 10:36:00 ق.ظ ]





  غذاهای سنتی و بومی، میراث فرهنگی   ...

 

غذاهای بی شناسنامه از ویژگی های فرهنگِ مصرفیِ امروز است. این نوع غذاها از سوی صنایع غذاییِ جهان برای اشاعه مصرف انواع کنسروجات، ماکارونی و دیگر مواد غذاهای فرآوری و بسته بندی شده و از طریق بسیاری از مجلات تغذیه، کتب و برنامه های آشپزی در رادیو و تلویزیون تبلیغ می شود. استفاده از این غذاها طرفدارانی پیدا کرده چرا که بسیاری از آنها به عنوان غذاهای زودپخت، ایده آل برای مادرانی که در خارج از منزل کار می کنند، تبلیغ می شود. این در حالی است که در فرهنگ آشپزی سنتی و بومیِ ما صدها دستور غذا وجود دارد که نه تنها برای طبخِ سریع ایده آل اند، بلکه حداقل از دو لحاظ بر غذاهای بی شناسنامه صنایعِ غذایی برتری دارد: یکی اینکه از ترکیبات غذاییِ کامل و زمان آزموده، به منظور غذاییت و سلامت بالاتر، بهره مندند و دیگر اینکه از نگهدارنده و رنگ های مصنوعی و دیگر افزودنی هاعاری اند. فرنسیس مور لپه از پژوهشگران مستقلی است که با بهره گیری از دانش بومی تغذیه در فرهنگ های کهن دنیا به یافته های علمی جالب توجهی در مورد هوشمندی این دانش دست یافته است. اطلاعات علمی زیر در مورد ترکیبات غذایی کامل از کتاب او با عنوان «دستور غذاهای مناسب برای سیاره ای کوچک» اقتباس شده است.

موضوعات: تغذیه و بهداشت  لینک ثابت



 [ 10:30:00 ق.ظ ]






  خانه آخرین مطالب لینک دوستان تماس با ما